Ballonnen en Milieu

De boosdoener voor het milieu is niet de 100% biologisch afbreekbare latex ballon of het heliumgas, maar de eventuele lintjes en andere zaken die eraan gehangen worden!

Juist om deze reden werken wij bij feestelijke oplatingen vanuit een net zonder koord of lint. Bij ballonwedstrijden en losse oplatingen werken wij met eco balloon ribbon. Dit is een lint dat oplost als het in aanraking komt met water. Op deze manier wordt ook verstikking bij dieren voorkomen.

Helium ballonnen en de groeiende misvattingen

Steeds vaker moeten de verantwoordelijke ondernemende ballonleveranciers van ons land zich verdedigen tegen de negatieve publiciteit rondom ballonoplatingen die gebaseerd zijn op een aantal misvattingen: 

1: Een helium ballon is niet van plastic

Er bestaan twee soorten ballonnen: Latex en folie. Latex ballonen zijn de enige soort ballonnen die gebruikt worden bij oplatingen en deze zijn altijd 100% biologisch afbreekbaar. Ze worden gemaakt van het sap van rubberbomen en een latex ballon doet er ongeveer even lang over om af te breken als een Eikenblad.

2: Latex ballonnen doden geen dieren

Hoewel het tegendeel op grote schaal beweerd wordt in de kranten en de media, ontbreken de feitelijke bewijzen. Zelfs na vier jaar hebben onderzoekers geen ​​enkele studie kunnen vinden die de bewering dat latex ballonnen dodelijk zouden zijn, kunnen ondersteunen.

Dieren stikken of sterven niet door het opeten van een latex ballon. Twee studies, uitgevoerd door de Universiteit van Miami, ontkrachten beweringen van overlijden als gevolg van het doorslikken van een ballon. In deze studies werden zeeschildpadden doelbewust stukken van latex ballonnen gevoerd. In alle gevallen werd de opgegeten latex ook weer ontlast door de schildpadden. Geen van de schildpadden stikte in de ballonnen.

3: Ballonwedstrijden zijn niet schadelijk voor het milieu

Ballonoplatingen uitgevoerd door erkende professionele ballonleveranciers zijn niet milieubelastend. Professionals gebruiken uitsluitend 100% biologisch afbreekbare latex ballonnen en laten de ballonnen vanuit een net vallen zonder linten, touwtjes, clips of andere voorwerpen eraan bevestigd. De uitzondering hierop is het gebruik van gerecyclede papieren kaartjes voor ballonwedstrijden, of oplosbaar ecolint. De ballonkaartjes zijn zo ontworpen dat ze volledig afbreken in het milieu als ze niet gevonden en geretourneerd worden als onderdeel van de wedstrijd. Latex ballonnen stijgen hoog in de atmosfeer waar zo'n 90% bevriest en/of uit elkaar brokkelt. Vervolgens dwarrrelt het als kleine versnipperde stukjes terug naar de aarde.

Hoelang duurt het voordat een latex ballon biologisch afgebroken is? 
Oxidatie is de eerste stap in het vergaan van een latex ballon en het begint binnen ongeveer een uur na het opblazen. Onderzoek werd in juli 1989 uitgevoerd met een verscheidenheid van ballonnen, onder verschillende omstandigheden. Er werd geconcludeerd dat de ontbindingstijd voor ballonnen ongeveer hetzelfde is als de tijd van een eikenblad.

Een studie uitgevoerd in juli 1989, meldde dat 90-95% van de latex ballonnen in de atmosfeer steeg tot een hoogte van ongeveer 8 km. Op deze hoogte gebeuren er twee dingen met de ballonnen:

1- De temperatuur op die hoogte is 40 ° onder nul. De ballon bevriest eigenlijk en wordt bros, breekbaar.

2- De luchtdruk daalt zo ver dat het helium in de ballon uitzet en de ballon uitelkaar brokkelt.

De combinatie van deze twee effecten laat de ballon in een verbrijzelde staat uit elkaar vallen. Dit betekent dat de ballon wordt gereduceerd in vlokken van natuurrubber ter grootte van een 5 eurocent muntje en terugvalt naar de aarde om daar verder tot ontbinding over te gaan.

Boosdoener erkennen

Ballonnen die gevonden worden op de stranden etc. zijn in de regel met een voorwerp bevestigd, zelfs zoiets simpels als een lintje dus. Meestal zijn de gevonden ballonnen gebonden in een cluster. De kluwen van lintjes is dan de boosdoender. Zelden wordt een folieballon gevonden. Dergelijke ballonnen worden niet gebruikt bij ballonwedstrijden of oplatingen. Dit zijn toevallig losgeraakte (decoratie)ballonnen, meestal per ongeluk ontsnapt. Een professionele ballonleverancier bevestigt altijd een gewichtje aan alle helium gevulde ballonnen die niet bedoelt zijn voor oplatingen. 

Welkom bij Balloon Creations by De Ballonnerie

Het is pas echt feest, als uw locatie door Balloon Creations by De Ballonnerie is gedecoreerd! Met confetti en slingers ziet het er al heel gezellig uit, maar met een professionele ballondecoratie is uw feest pas echt compleet. Wij maken elk feest, privé of bedrijfsmatig, tot een knallend succes.

Dat onze ballondecoraties speciaal zijn, laten we u graag zien op de pagina Thema Decoraties. Wilt u een ballonnenboog plaatsen ter ere van het bruidspaar, in verband met de feestelijke opening van uw bedrijf of misschien wel vanwege de eerste paal van een nieuwbouwproject? Heeft u liever ballonboompjes in de voortuin vanwege de geboorte van uw dochter of zoon? Of wat dacht u van een ballonpilaren vanwege het tienjarig bestaan van de wijkvereniging? Wij maken voor uiteenlopende festiviteiten een ingetogen of uitbundige versiering.

Staat uw favoriete decoratie niet tussen de foto's? Neemt u dan contact met ons op, want het is voor ons een uitdaging om uw wensen om te zetten in een fantastische ballondecoratie. U kunt ons zowel bellen als e-mailen!


T: 0251-244834
M: info@ballooncreations.nl

Klanten waar wij voor werken

              Rabobank                                                                               
                                                                       

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie